BUTCHERY GOES USA
Hoe mijn eerste bezoek aan USA was? Echt indrukwekkend. Je vindt er de mooiste steakhouses, met de dikste steaks. En werkelijk alles is er groots, de portiegroottes, de steaks én de broodjes hamburger. De eerste keer dat ik in New York was, heeft er voor gezorgd dat ik een zwak kreeg voor Amerikaans rundvlees. Black Angus USA was dus ook een van de eerste rassen die je bij The Butchery kon vinden. Mede dankzij de mooie marmering.
BARBECUE USA BESTSELLERS
Overgewaaide trends uit de USA
Dat de eetcultuur in Nederland de afgelopen jaren flink veranderd is, weet iedereen. Vooral in BBQ wereld is het verschil groots, maar ook in de dagelijkse keuken zie je de invloeden terug.
USA BBQ land
In Texas smoken ze het mooiste Amerikaans rundvlees, zoals de mooiste briskets, vaak alleen met zout en peper voor een pure smaak. Kansas City doet het anders, met dikke, zoete sauzen over ribben en burnt ends. In de Carolinas vind je vooral pulled pork met sauzen die net wat meer pit hebben door azijn of mosterd. Al die invloeden hebben de BBQ wereld in ons land op z'n kop gezet. En hoe leuk is dat, juichen we alleen maar toe!
Burgers & Steaks
Als je denkt aan Amerikaans eten, denk je waarschijnlijk aan burgers en steaks. De hamburger is wereldwijd een icoon geworden, en die vind je in alle soorten en maten: van een simpele cheeseburger tot luxe varianten met Black Angus (zelfs van Amerikaans rundvlees) of zelfs Wagyu. Steakhouses pakken vaak uit met klassiekers zoals ribeye en dry-aged beef – ideaal voor wie van een intense vleessmaak houdt.
Amerikaanse invloeden op de dagelijkse dis
Ook in de dagelijkse dis vind je de invloeden uit Amerika terug. Wat dacht je van burgers & sloppy joes? Naast de fancy hamburgers zijn er natuurlijk ook de eenvoudige versies, vaak zelf gemaakt en zonder al te veel poespas. Sloppy Joes zijn ook populair: een lekker rommelig broodje gevuld met rundergehakt in een zoet-pittige tomatensaus. Simpel, makkelijk en een gegarandeerde hit bij kinderen. Daarnaast ‘Taco Tuesday’ op dinsdag vaste prik, een geliefde traditie waarbij taco’s met rundergehakt of kip op tafel komen. Meestal op smaak gebracht met taco-kruiden en geserveerd met toppings zoals kaas, sla, salsa en guacamole. Een snelle en gezellige maaltijd waar iedereen z’n eigen creatie kan samenstellen. Maar ook met Chili con carne (Texax) of meatloaf is typisch Amerikaans..
Het is duidelijk: de Amerikaanse keuken heeft ons geïnspireerd en brengt een nieuwe smaakdimensie in Nederland. Van die intens gerookte BBQ tot de makkelijke, gezellige familierecepten voor doordeweeks – het zorgt ervoor dat we blijven experimenteren en genieten van uiteenlopende smaken. Met al die invloeden wordt de Nederlandse keuken steeds veelzijdiger en spannender. Smaken genoeg om uit te proberen!
AMERIKAANSE STEAK FAVORIETEN
BUTCHERY'S BBQ SHOP
Als je bij ons een BBQ aanschaft, gaat die een leven lang mee. Een keuze die je dus doordacht moet maken. Wij nemen daar graag de tijd voor. Daarom kun je op de website een afspraak inplannen op een moment dat het jou uitkomt. Oók ’s avonds en in het weekend. Private shopping met toegewijde experts met liefde voor het vak. Uiteraard onder het genot van een kop koffie…
LAAT JE INSPIREREN
Net zo gek op de USA als wij? Onze receptenpagina staat bomvol met de mooiste recepten, waaronder een aantal typische USA recepten. Laat je vooral inspireren, gooi het benodigde vlees in je mandje en ga lekker aan de slag! Hieronder een aantal populaire Amerikaanse recepten uitgelicht..
NEBRASKA PRIME USA
Bij The Butchery vind je een groot assortiment Black Angus vlees. The Real Deal, uit de states! Niet alleen dikke steaks, maar ook dagelijks vlees. Ons Black Angus USA vlees komt van Noord-Amerikaanse Black Angus runderen, volgens velen de crème de la crème als het gaat om rundvlees.
USDA DAGELIJKS VLEES FAVORIETEN